Welkom! Over mij.

debWelkom bij mijn blog! Mijn naam is Deborah Wüst.

In mijn blog schrijf ik over wat mij inspireert en wat me aan het denken zet. Meestal zijn dat zaken met een filosofisch of spiritueel tintje. Ook schrijf ik hier verhalen die ik heb gehoord en zo waardevol vind dat ik ze graag wil navertellen.“Het spirituele” is zo’n breed begrip en niet alles resoneert even goed bij iedereen. Je kunt bijeenkomsten (“satsangs”) bezoeken, mooie boeken lezen en vooral veel diepgaande gesprekken voeren. Voor mezelf zie ik het spirituele vooral in datgene wat uit dergelijke bezigheden volgt, namelijk in het vormloze, naamloze en praktisch toegepaste. Dit houdt in dat het spirituele voor mij niet alleen maar bij theorie en “kennis” blijft, maar een liefdevolle uiting van het leven wordt, voor mezelf en voor anderen.

Ik werk in het onderwijs en dit is dan ook een dankbaar en belangrijk onderwerp in mijn blog. Ik ben ervan overtuigd dat het onderwijs tegenwoordig teveel de nadruk legt op de “denkende, actieve” mens en dat evenwichtig onderwijs ook aandacht schenkt aan de stille, gedachtenloos-aanwezige en ruimtelijke kant in ieder van ons.

Omdat ik nogal filosofisch van aard ben zul je tijdens het lezen soms hele duidelijke of juist wat verborgen sporen van diepzinnigheid tegenkomen. Ik hoop dat je een aangename wandeling langs de paden van mijn blog zult hebben en dat de sporen die je tegenkomt je de keuze zullen laten ze te volgen of niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s