Klein maar groots!

Dit is een rotsroosje. Onder biologen staat zij bekend onder haar artiestennaam Cistus creticus. Ze is echter een bescheiden struikgewasje dat normaal gesproken dol is op zanderige, vochtige grond rond haar wortels. Het interessante aan deze foto is dat het roosje op de verkeerde plek is ontkiemd. Op die rots heeft ze niet veel ruimte om haar wortels te laten groeien. Haar lijfje is dus minimaal gebleven.Echter, het belangrijkste is de volgende generatie en dus maakte ze een mooie grote bloem, even groot als die van haar volgroeide soortgenoten, om bestuivers aan te trekken en zaad te maken.

Het laat zien dat zelfs als een plant vastzit in een krappe en ongeschikte plek, ze nog steeds zal “proberen” haar biologische plicht te doen, in de hoop op een betere toekomst voor de volgende generatie..!

Vele wandelaars zullen langs dergelijke plantjes gelopen zijn en nauwelijks aandacht aan hun bestaan geschonken hebben. Maar voor die wandelaar die zich stil en “mindfull” door de natuur laat leiden, hebben deze wondertjes een inspirerend verhaal: Staar je niet blind op je omstandigheden, hoezeer je ook denkt dat ze je kunnen beperken. Steek liever je energie in wat je wel kan en laat dat tot bloei komen! Zo draag je bij aan een mooiere toekomst voor jezelf en voor anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s