De Struik

Er liep eens een man langs een verlaten weg, ergens ver van de bewoonde wereld. Opeens zag hij voor zich een struik welke geheel opgetrokken was uit takken. Overal waren alleen maar takken, van boven tot beneden. De man hoorde een stem die zei: “Alleen lezen is niet genoeg”. Geschrokken keek de man om zich heen. Er was niemand te zien. De man vervolgde zijn weg en een poosje later zag hij opnieuw een struik. Deze keer bestond de struik volledig uit bladeren. Overal bladeren en alleen maar bladeren. Weer klonk een stem: “Alleen praten is niet genoeg”.  De man keek weer om zich heen en weer bleek hij alleen te zijn. Hij vervolgde zijn weg, benieuwd naar wat hem nog meer op deze weg ten deel zou vallen. Een tijdje later zag hij weer een bijzondere struik. Deze struik bestond volledig uit alleen maar de prachtigste, geurende bloemen.  Verbaasd keek de man naar het schone schouwspel. En weer klonk een stem: “Zelfs handelen alleen is niet voldoende”. De man bleef peinzend staan. Wat bestaat er nog boven handelen, vroeg hij zich af. En in gedachten verzonken vervolgde hij zijn weg. Na een tijdje zag hij in de verte een wonderschone struik. Toen hij naderbij kwam zag hij dat de struik bestond uit vele stevige takken die zich uitstrekten, waaromheen zich een glanzende bladerenpracht ontvouwde. De struik straalde met een overdaad aan beeldschone bloemen die een heerlijke geur verspreidden. De man was met stomheid geslagen. Dit was werkelijk de mooiste struik die hij ooit had gezien.  En de man hoorde weer de stem: “Lezen, praten, handelen –  alleen als zij leiden tot ZIJN, dan is het voldoende”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s